De 5 meest bekende goede doelen

De 5 meest bekende goede doelen

Er zijn wereldwijd veel verschillende organisaties die zich inzetten voor een goed doel. Deze organisaties zetten zich belangeloos in voor een betere wereld. Wil jij ook een van deze goede doelen steunen maar weet je niet precies wat ze doen? Wij zetten de 5 meest bekende goede doelen voor je op een rijtje:

UNICEF
UNICEF is een internationale kinderrechtenorganisatie die ieder kind de kans wil geven om gezond op te groeien, zich te kunnen ontwikkelen en het beste uit het leven te halen. Het maakt daarbij niet uit waar de kinderen wonen, waarin ze geloven en wat hun afkomst is. Sinds de lidstaten van de Verenigde Naties in 1989 het Verdrag voor de Rechten van het Kind aannamen controleert UNICEF of landen de kinderrechten ook echt verwezenlijken.

Wereld Natuur Fonds
Het Wereld Natuur Fonds is een wereldwijd opererende organisatie voor de bescherming van de natuur en werkt vanuit de gedachte: “Als we samen goed zorgen voor de natuur, zorgt de natuur goed voor ons”. Het Wereld Natuur Fonds heeft de reuzenpanda als symbool. Na de oprichting in 1961 zette het Wereld Natuur Fonds zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten en richtte zich daarna ook al spoedig op het beschermen van de leefgebieden van dieren.

Amnesty International
Amnesty International zet zich sinds 1961 in voor een wereld waarin iedereen in vrijheid kan leven en gelijke mensenrechten heeft. Wereldwijd voeren zij actie voor rechtvaardigheid en gerechtigheid. Zo komen ze op voor vrijheid van meningsuiting en het afschaffen van de doodstraf. Ook richten zij zich op het bestrijden van politiek geweld en vervolging en het beschermen van de rechten van vluchtelingen en migranten. Amnesty heeft als symbool een kaars met prikkeldraad, verwijzend naar het motto ‘Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken’.

Greenpeace
Greenpeace is een internationale onafhankelijke milieuorganisatie. In 1971 begaven de oprichters van Greenpeace zich naar Alaska om daar kernproeven te verhinderen; het was het begin van een wereldwijde beweging die blijft groeien. Tegenwoordig richten de campagnes van Greenpeace zich vooral op het het behoud van biodiversiteit en het tegengaan van klimaatverandering. Om afhankelijk te blijven accepteert Greenpeace geen geld van overheden en bedrijven.

Aidsfonds
Het Aidsfonds zet zich nationaal en internationaal in voor mensen met hiv en aids. De meeste mensen die getroffen worden door aids krijgen te maken met discriminatie en buitensluiting. Aids heeft inmiddels als 35 miljoen levens geƫist, en nog steeds overlijden er iedere dag 2500 mensen aan de gevolgen van aids. Hiv kan door medicijnen onder controle worden gehouden, maar is nog niet te genezen. Het Aidsfonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek met het doel hiv en aids te kunnen voorkomen en te genezen.

Reacties zijn gesloten.